Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП: Управляващите отклоняват вниманието от водната криза и замърсяването с нас

15 януари 2020, 11:22 часа • 1387 прочитания

Изказвам съчувствие на Емил Димитров за новия му пост. Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" и член на Изпълнителното бюро на партията Манол Генов по време на дебатите по персоналните промени в Министерски съвет.

Те са свързани с оставката на Нено Димов като министър на околната среда и кандидатурата на Емил Димитров.

Манол Генов поясни, че е предупреждавал многократно Нено Димов да си повиши контрола в РИОСВ и всички други контролни органи, които осъществяват контрол върху водата, въздуха и други екологични дейности.

Народният представител от опозицията определи като връх на философията как "Обединени патриоти" са вързали конгреса на БСП с вот на недоверие. "Може би, ако нямаше конгрес на БСП язовир "Студена" щеше да бъде пълен и фините прахови частици щяха да бъдат по-малко?

Може би движението на отпадъците щеше да бъде по-контролирано и нямаше да си задава обществото въпроси какви отпадъци влизат в България и откъде", допълни Генов, цитиран от "Фокус".

Така той отговори на обвиненията на ВМРО, че БСП повдига проблемите в околната среда, тъй като предстои конгрес на партията през тази година.

Зам.-председателят на БСП Крум Зарков заяви, че има няколко проблема, които се поставят при избора на нов министър.

"Първият е причината да се стигне дотук. Очевидно г-н Нено Димов подаде оставка, защото беше арестуван, а не защото претърпя провал в политиката. Нещо повече, в дните преди да бъде отведен, вие от мнозинството и негови колеги министри защитаваха всяко негово решение.

Арестът си е арест, наказателната отговорност, наказателна отговорност", каза още Зарков и посочи, че тази оставка е трябвало да бъде факт без нещата, които са се случили. Според БСП Емил Димитров няма експертиза да заеме поста на Нено Димов.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес