Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов в отговор на президента: България е с нарастващи бюджетни излишъци

31 август 2019, 12:15 часа • 14573 прочитания

През последните години, това може би и в отговор на президента, България се характеризира с нарастващи бюджетни излишъци при положение, че плащаме 2 милиарда и 400 милиона, за да сме действително държава в НАТО и действително да имаме изтребителна авиация. Това каза премиерът Бойко Борисов пред Младежката организация на ГЕРБ във Варна по повод повишената перспектива на кредитния рейтинг на България от „стабилна“ на „положителна“ от страна на Агенция „Мудис“.

Премиерът припомни положителните данни, които изнесоха наскоро и от Агенция „Фич“: „Още има от „Фич“, но това беше само преди пет-шест дена – вече това е стара информация. Хубава. За техен ужас - на нашите противници, нощес, понеже в Америка излиза късно, излезе „Мудис“, които пък имат нахалството да повишат перспективата, което е още по-лошо, повишават перспективата на положителна. Какво си позволяват тези прогерберски световни кредитни агенции да говорят?“, запита иронично министър-председателят.

„Агенцията акцентира върху подобряващите се фискални показатели и провеждащата се последователна и благоразумна политика. Все едно с „Фич“ са си преписвали работата. Аз не знам как става“, добави още Борисов.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес