Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов към кмета на Троян: Ако сме си писали есемеси, трийте ги (ВИДЕО)

25 юни 2020, 12:04 часа • 4209 прочитания

Премиерът Бойко Борисов продължи с обиколките из Троян, където посети местна текстилна фирма.

"Ако не правим ние на жълтите павета глупости, тука вие си се оправяте", каза Борисов, тъй като се оказа, че собственикът е един от основателите на ГЕРБ в града, а същевременно кметът - Донка Михайлова е от БСП. Отново напомни как други държавници са му казали: "Когато ИКЕА дойде в България, демокрацията е дошла".

"Тези СМС-и трийте, че вижте какво става. Кмете, ако сме си писали, трийте", пошегува се в своя стил Борисов, визирайки последните скандали.

Видео от инспекцията

След срещата в сградата на общината с кмета на града Донка Михайлова, той видя производството на завода на "Калинел", която по време на извънредното положение е произвеждала предпазни облекла и маски. Иначе произвежда текстил - възглавници, завивки и други, сред които такива за кучета и котки.

Там собственикът се похвали, че в заводът работят над 1000 човека, а сред служителите имало и киргизстанци и виетнамци, като изтъкна, че няма безработица в района. Борисов пък питаше част от работниците от къде са.

Благодари на шивачките за маските, тъй като 65 000 на ден излизали от завода. От фирмата пък се похвалиха и с оборота, който имат. 130 млн. лева бил последната година, а за няколко години нараснали поне 3 пъти. Правили дарения и за двете болници.

Иначе в завода премиерът бе учуден от машините, част от които са специално за сгъване на завивките и шалтетата.

"Не съм мислил, че има такава работа. И това си става пакетче. Гледай как го намотава пакетчето", каза той. Собственикът помоли да се направи връзка между околовръстното и летището в София, че цяла Северна България минавала през ромската махала. Борисов пък поясни, че точно това правят.

Премиерът пък получи подаръци - възглавнички и завивки за внуците, за дъщеря му и за кучето. Със завивка се сдоби и финансовият министър Владислав Горанов, както и другите министри.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес