Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бойко Рашков: ГЕРБ губят 15-20 депутати и почва под краката си

11 юли 2021, 21:27 часа • 8792 прочитания

Когато някой започва да губи, той отклонява общественото внимание от важното за деня. Така служебният вътрешен министър Бойко Рашков коментира пред bTV изявленията на ГЕРБ от днешния ден.

„Когато една партия започва да губи политическа почва под краката си, тя започва да говори несвързани неща, безсмислени, защото иначе трябва да обясни на какво се дължи това. На какво се дължи, че само за 2 месеца те губят такъв електорат, че губят 15 или 20 депутати“.

Днес има по-малко започнати досъдебни разследвания, отчете Рашков, а причината е активната дейност на полицията в последните 10 дни. На пръсти се броят на едната ръка случаите, които могат да бъдат коментирани, доволен е силовият министър. Той даде пример с изборни нарушения в Карнобат, в столичния квартал „Дружба“, в Монтана. Бих казал, че нямаме много случаи на изборни нарушения, изтъкна Рашков. Той посочи, че не може в момента да изложи данни кои партии купуват гласове.

Бойко Рашков бе категоричен, че в периода от 1 юли до ден днешен в резултат на полицейска операция другата престъпност е на нула. Той увери, че ще подаде сигнал срещу главния прокурор Иван Гешев. „Аз не хвърлям думите си като ГЕРБ на вятъра“, заяде се Рашков.Той е дал пълен картбланш на полицейските служители да си вършат работата съвестно.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес