Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш зам.-председател на НС: Радев ще е в изолация до края на мандата си

22 юни 2023, 08:53 часа • 3962 прочитания

Президентът Румен Радев е в изолация от българското общество. След като държавният глава не прави външната политика на България, няма никакъв смисъл да ходи на срещата на върха в НАТО. Той се натискаше да отиде там, за да преодолее изолацията, в която се намира и в която ще се намира най-вероятно до края на мандата си. Това мнение изрази пред bTV журналистът и бивш зам.-председател на Народното събрание Асен Агов. 

По думите му служебните правителства на президента Румен Радев възпираха инициативата да се доставя достатъчно оръжия на Украйна, за да удържи съветската агресия и да прокуди окупатора. Тази победа на Украйна е жизненоважна за България, изтъкна Агов. 

Агов добави, че българската оръжейна индустрия има международен авторитет и просто трябва да се преустрои промишлеността да произвежда муниции и боеприпаси, които да отговарят на международните европейски стандарти. Трябва да се преосмисли цялостната политиката на отбрана на България, настоя Агов. Той се чуди за какво са ни старите съветски танкове, след като страната е заобиколена от съюзници. Асен Агов смята, че старата съветска техника, която страната не използва, трябва да бъде дадена на Украйна.

Той добави, че истината е, че България помогнала на Украйна в първата фаза на войната, като така била спряна първоначалната офанзива на Русия. БСП бе придворна – от една страна подписваха доставките на боеприпаси, а от друга страна говориха, че няма да се подписват за нито един патрон за Украйна, каза още той. 

Още: Петков: ГЕРБ-СДС използва алтернативни мнозинства

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес