Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш "червен" депутат със залп срещу Нинова

02 юли 2018, 09:00 часа • 6236 прочитания

Бившият депутат от БСП Атанас Мерджанов разкритикува столетницата в ефира на bTV. Той нападна лично Корнелия Нинова и констатира, че след президентските избори лидерът на социалистите е спряла да прави политика и да отстоява позициите ѝ пред ГЕРБ и Бойко Борисов.

Мерджанов на няколко пъти намекна, че Корнелия Нинова няма място на председателския пост. Той отбеляза, че в партията решенията се взимат понякога само от няколко души зад гърба на останалите.

По думите му "старите" в партията не са изтикани в ъгъла и това нямало как да стане, въпреки че не са в Народното събрание и гласът им там не се чува. Според него Румен Овчаров не само че не иска Корнелия Нинова да подаде оставка от председателския пост, а между двамата имало много силна връзка. Такава съществувала и между Жельо Бойчев и бившия енергиен министър.

Той коментира и новината, че Бойчев се готви да напусне не само ръководството на парламентарната група на "столетницата", но и политиката: "Намерението на Жельо Бойчев да напусне активната политика е отдавна – от 1-2 месеца. Друг е въпросът защо тогава трябваше да оглави комисията за ЧЕЗ".

"Нинова се изяви като говорител на Бойчев, което е необичайно. Оттеглянето му е загуба за БСП. Това не ни доближава до желаната политическа форма, която да свали правителството. Това, че има конфликти на "Позитано", не е проблем, защото водят до развитие, проблем ще бъде ако имат негативни последствия", допълни той.

Относно вота на недоверие, бившият депутат заяви: "По-важно е, че след вота на недоверие никой не смяташе, че той е успешен. Този вот ни отдалечи от парламентарния ни стил през годините", категоричен бе Мерджанов.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес