Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бареков ще съди НАП

07 юни 2015, 18:43 часа • 10311 прочитания

Съдебното дело срещу НАП започва другата седмица в Пловдивския съд, обяви в ефира на "Нова телевизия" евродепутатът Николай Бареков във връзка с проверката, която Националната агенция за приходите (НАП) му е извършила преди парламентарните избори. 

По думите му по нареждане на някой отгоре преди парламентарните избори за 5 дни му била направена проверка за 5 години назад. След проверката се оказало, че не е довнесъл 10 000 лева данъци. Николай Бареков заяви, че е внесъл нужната сума, но след делото смята, че ще си я върне.

"Секретарката на Цветан Василев със сигурност е раздавала пликчета с пари. Политици ходеха при него, за да получават инструкции и пари. Румен Петков е ходил, Красимир Каракачанов е ходил, искаше да бъде назначен на работа. Нямам информация дали даването на парите е било заснето, дано да го има", каза Бареков, цитиран от Блиц, относно спекулациите около мажориратния собственик на фалиралата КТБ.

Пеевски спечели, че остана в политиката, а Василев загуби, че се опълчи, заяви евродепутатът. Според него Цветан Василев е помислил, че може да се бие равностойно с политическите партии, които били по-силни. 

"Аз не очаквам Пеевски да има към мен симпатии. Аз не съм подлога на ДПС", каза Бареков в отговор на въпрос дали не е близък с депутата от ДПС Делян Пеевски.

Евродепутатът заяви, че никога не е виждал на територията на КТБ депутата от ДПС Делян Пеевски, "защото е обигран политик и знае кога и къде да се появи и къде не".

Петя Бързилска
Петя Бързилска Отговорен редактор
Новините днес