Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атанасова: Нито една партия не може да реши политическата криза сама (ВИДЕО)

12 април 2023, 10:53 часа • 873 прочитания

Резултатите от изборите за 49-ото Народно събрание задават редица възможности както за изход от политическата криза, така и за затъване в нея. Това заяви в декларация от парламентарната трибуна Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС по време на първото заседание на новоизбрания парламент.

Тя подчерта, че с вота си гражданите са показали еднозначно, че политическата криза не може са бъде решена само от една политическа партия или коалиция.

"Резултатите показват и единствения изход от настоящата ситуация и той е възможен само ако с взаимно уважение от партиите се постига съгласие по важните въпроси за страната и възстановяване на политическия диалог", подчерта Атанасова. "Всеки, който не се съобразява с резултата, ще загуби не само избирателите, но и перспектива в политическия живот на страната", предупреди тя. Още: Радев размаха пръст на депутатите: Ако не внесете бюджет, служебният кабинет ще го направи (ВИДЕО)

"Най-голямата ни победа през последните две години беше, че не позволихме да се превърнем нито в жертва, нито в палачи", изтъкна още Десислава Атанасова.

Най-интересното от откриването на парламента - следете тук.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес