Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атанасов за твърденията за записи: Има жестока съпротива да има редовна власт

26 май 2023, 08:34 часа • 1942 прочитания

Трябва да гледаме по-отвисоко и да виждаме процесите. Трябва да се търсят решение. Има жестока съпротива от различни среди срещу създаването на редовна власт, в която участва нашето обединение. Това коментира съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов в ефира на Нова телевизия относно изказването на Кирил Петков, че срещу техните редици е организирана атака и депутати са записвани по време на партийни срещи.

ОЩЕ: Кирил Петков: Радостин Василев ще пусне манипулирани записи на политици от ПП и ДБ, целта е да няма редовно правителство (ВИДЕО)
 

„Останалите политически сили много съжаляват, че не са се споразумели покрай първия мандат. Това означава, в някакъв смисъл, че сме на прав път”, каза депутатът.

Атанасов каза, че е не чул записа и не иска да го чува. "Радостин Василев е човек, на когото вероятно не са задоволени амбициите. Той е инструмент на тези, които се съпротивляват срещу създаването на кабинет. Това са среди, близки до служебната власт и до предишното управление. Тези среди не се понасят, но сега си помагат”, коментира той.

И обясни: „Среди, свързани с президентството, на които им се услади служебната власт, защото могат да крадат безнаказано и безконтролно. От друга страна - среди, близки до бившите управляващи от ГЕРБ, които се съпротивляват срещу това демократичните сили да вземат властта и да им прекратят схемите, през които крадат”.

По думите му една част от записите са записвани в Народното събрание, други – извън. „Не изключвам някои от записите да са правени с обикновен телефон. Не знам да е правен запис в нашата централа на „Карниградска“, каза Атанасов.

„Една от причините да има такава атака, са нашите законопроекти. Защото службите са пробити. Няма здраво място. Руската агентура у нас е активирана максимално. Русия има интерес държава като нашата да се дестабилизира“, коментира още Атанасов.

„Това е една амалгама от интереси. Виждате защо не искат да има редовно правителство“, каза той.

„Аз не искам да бъда в ролята на пералня. Хората искат правителство. Ние си даваме сметка, че някои от компромисите няма да се харесат на избирателите“, добави той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес