Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ангел Джамбазки: Притискат хората от Босилеград да напуснат региона

13 ноември 2017, 09:21 часа • 1998 прочитания

"97 години тече политическо прочистване. Местната и централната власт притискат хората да напуснат региона."

Това каза в интервю за bTV евродепутатът Ангел Джамбазки относно случая със задържаните в Босилеград български лекари, отишли да извършват безплатни прегледи.

"Тяхната лицемерна политика няма да мине този път, те ще се научат, че ще спазват всички европейско номера ако искат да са част от ЕС. Няма да ги оставим. Това ще влезе в доклада за разширение за другата година със сигурност. Такъв скандалняма да видите в Африка дори, това са лекари с хуманитарна мисия. Никой не е тръгнал да прави трансплантации на сърце", допълни още той.

Относно искането за Лютви Местан за признаване на турско малцинство Джамбазки каза:

"Никой никому не дължи уважение заради произхода. Уважение се дължи заради поведение, заради това не уважавам този човек. Защото се крие в турското посолство. В България няма национални малцинства, в България има индивидуални права. Според мен го прави, за да подскаже, че е в тежко социално положение и има нужда от подкрепа. Поведението на Местан е ехо на поведението на Ердоган. Това ще бъде роля на трагичен герой."

"ДПС може да искат да управляват с Далай Лама и те ще искат, те нямат проблем да управляват, с когото и да било. Те много страдат, защото не са във властта, затова плачат от телевизора.", отбеляза още евродепутатът.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес