Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Андрей Райчев: Има реални шансове за правителство, ако в парламента влязат 7 партии

27 октомври 2024, 20:15 часа • 694 прочитания

Има реални шансове за правителство, ако в парламента влязат 7 партии. Това стана ясно от думите на социолога Андрей Райчев в изборното студио на бТВ след първите езкитполове на предсрочните парламентарни избори. 

Кое е най-важното?

"Не се обръща внимание на най-важния факт, а той е колко партии влизат в парламента", заяви Райчев.

Той отбеляза, че е възможно в следващото Народно събрание да влязат девет, осем или седем партии. "Ако партиите са девет, това е една картина, ако партиите са седем - това е друга. Ако имаме девет партии - това никога не е било", смята още социологът и посочи, че това вече е голяма фрагментация. 

Възможностите за кабинет

Социологът коментира и какви са възможностите за съставяне на правителство в рамките на 51-ото Народно събрание.

Според него има възможност за кабинет между ГЕРБ и ПП-ДБ с участие на още един играч, който по думите му може да е Слави Трифонов. ОЩЕ: Първи екзитполове: 8 или 9 партии в парламента, ГЕРБ убедително първи (ГРАФИКА)

Другите партии

Райчев отбеляза, че българите трябва да престанат да гледат скандала Пеевски - Доган. Той отбеляза, че се очаква прилив на гласове от Турция, а при Пеевски ще положи  финални усилия да увеличи максимално резултата си. 

"Няма да знаем точните цифри след два-три часа, някои до 12 часа", каза Андрей Райчев по повод двете ДПС-та.

Междувременон той направи и коментар за БСП, като добави, че социалистите са прекратили смъртната болест. ОЩЕ: Соломон Паси: Идиот на гръцки означава човек, който не гласува

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес