Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата потвърди за корупционен мотив относно арестите в Асеновград и Първомай

16 септември 2015, 15:12 часа • 6240 прочитания

Окръжна прокуратура-Пловдив е ръководила специализирана полицейска операция днес на територията на градовете Асеновград и на Първомай, потвърдиха от прокуратърата.

Операцията е била извършена от служители на отдел „Вътрешна сигурност“ към Министерството на вътрешните работи. Операцията е под ръководството и наблюдението на Окръжна прокуратура-Пловдив. За 24 часа по Закона за МВР са задържани началниците на РУП-Асеновград и на РУП-Първомай.

Днес стана ясно, че началниците на полицейските управления в Първомай и Асеновград – Васил Налбантов и Димчо Темелков, са арестувани. Според предварителната информация Арестите са извършени по време на мащабна акция на криминалисти срещу организирана престъпна група и престъпления по служба.

По случаите се водят две отделни досъдебни производства за длъжностни престъпления и престъпления против правосъдието, информираха от окръжната прокуратура, която утре ще даде допълнително информация. 

Разследва се евентуален корупционен мотив. Двете досъдебни производства не са свързани помежду си.

"Има достатъчно основания за драстични нарушения на арестуваните тази сутрин началници на полицейските управления в Асеновград и Първомай", коментира по-рано във връзка със случая вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес