Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За пореден път ще се проведе "Слънчева Бесапара" в Пазарджик

04 юни 2024, 11:59 часа • 1290 прочитания

Пазарджик отново ще е домакин на Tринадесети фестивал на мажоретните състави "Слънчева Бесапара". Организатори са Община Пазарджик и Общински детски комплекс – Пазарджик под патронажа на кмета господин Петър Куленски и с финансовата подкрепа на общината. Събитието ще се състои на 7 и 8 юни ( петък и събота). 

„В тазгодишното издание на Фестивала ще се включат 667 мажоретки от 18 града, разпределени в четири възрастови групи“, съобщава Емилия Спасова, директор на ОДК – Пазарджик. „Над 30 отбора ще се състезават в четири категории: 100 метра марш-парад с батон, 100 метра марш-парад с пом-пони, композиция с батон и композиция с пом-пони на сцена. Пазарджишкият мажоретен състав „Мистерия” при Общински детски комплекс ще се състезава във всички възрастови групи с над 240 деца.“ 

„Освен за 1-во, 2-ро и 3-то място мажоретните състави ще се борят и за специалните награди за най-малка мажоретка; оригинална хореография; визия; специалната награда на Общински детски комплекс – Пазарджик и най – голямата награда - Приз "Слънчева Бесапара’"“, допълва Спасова.

Откриването на Мажоретния фестивал е от 17.30 часа пред Община Пазарджик на 7 юни с флашмоб на мажоретен състав „Мистерия“. На 8 юни от 09.00 часа състезанието ще продължи в спортна зала „Васил Левски”. Фестивалът е най-големия форум по рода си в България - престижна съдийска комисия ще оценява постиженията на всички мажоретни състави.

Още: Община Пазарджик и ФК "Хебър" със съвместен футболен празник

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес