Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мирчев: Коя година сме? Таки, Маки, Къро, Ами и Пашата продължават да вършеят

17 март 2023, 12:12 часа • 8040 прочитания

Коя година сме, знаете ли? Уж 2023, ама се усеща като 1996-а. Таки, Маки, Къро, Ами, Пашата, маджовци, Маргини, трактори, котараци - всичките тези представители на подземния свят от 90-те години продължават да вършеят из страната и днес. Това написа кандидат-депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Ивайло Мирчев във Facebook. 

Според него те разполагат с прокурорски и политически чадър, получават лъвския пай от държавни и общински фирми, печелят обществени поръчки и концесии за милиарди.

Той коментира вчерашния брифинг на прокуратурата, на който беше разпространена информация, че в имоти на обвиняеми, част от организирана престъпна група, е открит списък с имена на магистрати – следователи, прокурори и съдии, обект на заплахи, както и флашки с аудиозаписи. Бяха споменати имената на много публични лица - знаковия за криминалния свят Красимир Каменов-КъроБойко Борисов, Асен Василев (споменат като "Кокорчо"), на бизнесмена Пламен Бобоков, на журналиста Димитър Стоянов от BIRD и др.

"Докога мутри ще са символ на страната ни, по света и у нас? Това ли е България, каквато искаме да виждаме? Едни ни плашат, че България фалира, други - че "джендърът" я убива, а действията и бездействията на Гешев успяват да са хем “инструмент на Господ”, хем в услуга на престъпниците. И то с претенцията, че, едва ли не, той самият е България. Не, това не е нашата България", категоричен е той и допълва:

"България ще е такава, за каквато се преборим сами. И колкото повече хора повярват, че можем да имаме нормална европейска държава, толкова по-скоро ще победим мутрите, пишман политиците и прокурорите, обслужващи престъпни схеми."

"Хайде стига вече. На 90-те им е време да приключат. Няма закога да чакаме някой друг да се оправи с нашите проблеми. Не сме в детската градина и е несериозно да очакваме вътрешните ни проблеми да бъдат решени от "Магнитски" или европрокуратурата. Трябва сами да си свършим работата - да реформираме прокуратурата, да си върнем България такава, каквато трябва да бъде - европейска, достойна, мястото, където ще растат децата ни, а ние ще работим добре и ще остаряваме спокойни за бъдещето", пише още кандидатът за народен представител.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес