Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Голяма част от обществените говорители слушат само себе си и изобщо нямат представа къде живеят": Анализ

10 юни 2024, 18:15 часа • 1732 прочитания

"Политици, анализатори, социолози, политолози, журналисти и уж активни граждани разбраха, че има явление като "Величе" едва, когато се сблъскаха с него. Партията, която има 100-годишен план за управление, но няма да ни го каже. Казано по друг начин: голяма част от тия обществени говорители а) слушат само себе си и б) изобщо нямат представа къде живеят. С оглед на това - разбира се, че те няма да будят доверие в гражданите, просто защото не се интересуват от гражданите, а само от собствените си мисли."

Това написа в профила си в социалните мрежи журналистът Полина Паунова. Тя анализира двата за нея най-големи проблеми след резултатите от изборите 2 в 1, а вторият е:

"Тоталната промяна на публичността. Политическото го няма на изборите. Само до преди 10 години искат или не партиите заставаха след първите резултати и имаха някаква позиция - добра, лоша, глупава, умна, уместна или не - имаха я. Сега Бойко Борисов пуска снимки, Кирил Петков и Делян Пеевски пускат статуси, Христо Иванов - мълчи.

Още: "Ако трябва курбан, ето курбан": Христо Иванов подаде оставка (СНИМКИ и ВИДЕО)

Политичиеското е заменено от някакъв сок от мозък, който се лее от всякакъв вид "-лози" в телевизионния ефир. Нещо, което отблъсква още повече зрителя-гласоподавател, защото "-лозите" не могат да произведат съобщение. Те могат да каканижат, да мъдруват, да преливат от пусто в празно, но съобщение - пълнокръвна политическа позиция няма.

Bonus track: Дезинтересирането на електората напълно устройва ГЕРБ и ДПС, защото им се получава лесно. А и дори нещо да не им се получи вече няма кой да го забележи", пише още тя.

Още: Костадинов за "Величие": Маските ще паднат, избирателите им ще бъдат излъгани

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес