Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма кой да го спре: Верстапен потрепери, но взе петата си победа от началото на сезона във Формула 1

19 май 2024, 18:16 часа • 1038 прочитания

Трикратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен с Ред Бул взе петата си победа от началото на сезона, след като спечели Гран При на Емилия-Романя. Нидерландецът трепери до самия финал, но успя да удържи атаките на пилота на МакЛарън – Ландо Норис, който завърши втори. На трета позиция финишира състезателят на Ферари Шарл Льоклер.

Норис завърши на под секунда зад Верстапен

Верстапен, който стартира от първа позиция, за пореден път показа класата си, но младият британец Ландо Норис не му отстъпваше в надпреварата на пистата „Имола“. В крайна сметка нидерландският пилот на Ред Бул успя да грабне победата със само 0.725 секунди преднина пред съперника. Льоклер пък финишира на 7.916 от първия. Успехът пък бе трети пореден на Верстапен в Гран При на Емилия-Романя.

Топ 10 на „Имола“

Топ 10 в надпреварата бе допълнен Оскар Пиастри с МакЛарън, Карлос Сайнц с Ферари, Люис Хамилтън и Джордж Ръсел с Мерцедес, Серхио Перес с Ред Бул, Ланс Строл с Астън Мартин и Юки Цунода с РБ. Следващият старт във Формула 1 е Гран При на Монако и ще се проведе след седмица.

Наскоро пък стана ясно, че Люис Хамилтън ще премина във Ферари след края на настоящия сезон.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес