Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зрелището между Фюри и Усик е пред провал

22 март 2023, 12:23 часа • 1447 прочитания

Мегасблъсъкът в бокса между Тайсън Фюри и Олександър Усик е пред провал. Това разкри мениджърът на украинеца Егис Климас. По думите му все още има много неща около двубоя, които не са потвърдени официално и това може да се превърне в непреодолима пречка, която в крайна сметка да провали срещата.

Както е известно Фюри и Усик трябва да излязат един срещу друг на ринг на 29 април, като за арена на срещата е предвиден стадион „Уембли“ в Лондон. За момента обаче нито датата, нито мястото за провеждане са потвърдени официално.

Поради тази причина мениджърът на украинеца заяви, че ако нищо не бъде договорено в следващите няколко дни, то неговият клиент ще премине към задължителна защита на титлата си на WBА срещу Даниел Дюбоа. От щаба на Олександър Усик настояват мачът да се състои единствено на 29 април и датата да не се променя.

„Без значение колко компромиси правеше Усик, другата страна настояваше за още и още. Ако тази битка се случи ще е само на 29 април. Или просто ще бъде отменена и ще продължим към задължителната защита“, каза Климас.

Преди дни президентът на WBA Жилберто Мендоса постави краен срок до 1 април за подписване на документите за провеждане на срещата.

ОЩЕ: Тервел Пулев ще се боксира с американец в средата на април.

 

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес