Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обявиха част от имената на 169-та руски олимпийци, които ще участват в Игрите в ПьонгЧанг

28 януари 2018, 12:15 часа • 1069 прочитания

Международният олимпийски комитет е регистрирал официално 169 руски спортисти за участие в Зимните олимпийски игри тази година в южнокорейския глад ПьонгЧанг. Това потвърди за ТАСС вицепрезидентът на руския олимпийски комитет и ръководител на руската делегация на Игрите Станислав Поздняков.

Сред атлетите вече е ясно, че са кънкобегачката Олга Граф, сътезателите по спускане със спортни шейни Семен Павличенко и Роман Репилев, фигуристите Евгения Медведева, Екатерина Боброва и Дмитрий Соловйев, шорттрек-кънкьорът Семен Елистрагов и сноубордистите Вик Уайлд и Алена Заварзина.

“Днес МОК официално публикува в системата си списъка с руската делегация и регистрираните спортисти”, обяви Поздняков.

Припомняме, че спортистите от Русия ще застанат единствено под неутрален флаг или по-конкретно ще участват на Олимпийските игри като „олимпийски атлети от Русия“. Причината е, че в края на миналата година МОК отстрани руския олимпийски комитет от олимпийското движение и страната беше лишена от правото си да се състезава на олимпийските игри през 2018 година. Решението беше взето, след откритите масови нарушения свързани с използването на допинг от руските спортисти.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес