Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двама контузени гимнастици отпаднаха за Европейското

29 април 2014, 14:27 часа • 12901 прочитания

Мъжкият национален отбор по спортна гимнастика на България излиза без двама от основните си състезатели на Европейското първенство в София. Велислав Вълчев и Ярослав Вовк отпадат от състава заради контузии. Шампионатът за мъже, жени, младежи и девойки е от 12 до 25 май в Арена Армеец.

"Вълчев претърпя операция на глезена, а Вовк е с разкъсани мускулни влакна на рамото", обяви президентът на федерацията Красимир Дунев. От контузия в коляното се оплаква и дъщерята на сребърния медалист от Атланта Краси Дунев - Никол. Тя трябваше да се състезава при девойките.

Шамипонатът на Стария континент е квалификация за две големи състезатели. Отборите в топ 24 при мъжете и жените се класират за Европейските олимпийски игри в Баку'2015. Топ 16 при младежите и девойките - за младежките олимпийски игри в Китай през това лято.

"10 камиона с уреди вече пристигнаха. Очакваме още три днес и утре. Първите делегации ще пристигнат в София на 10 май", каза Дунев. Целта на мъжкия ни тим е да влезе в 24-те отборно. Най-големи надежди се възлагат за финал на Александър батинков на земя.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес