Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бодибилдърът Георги Георгиев пред Actualno: Искам да се откажа като световен шампион

22 май 2024, 09:21 часа • 8361 прочитания

Благоевградчанинът Георги Георгиев, по-известен като Джаич, ще участва на Световното първенство по бодибилдинг в Будапеща, след като направи впечатляващо си завръщане в този спорт на турнира „Хеброс“. Надпреварата се проведе в Пазарджик през уикенда. Събитието е част от националното първенство и квалификация за световното първенство и събра елита на този спорт.

Силно завръщане на Георги Георгиев в бодибилдинга, ще участва на световно

Въпреки че преди това бе обявил своето оттегляне, Георгиев показа, че все още е в изключителна форма, спечелвайки три титли в категориите мъже, мастърс и класик. "Да спечелиш купите в три отделни дисциплини на националното първенство по бодибилдинг винаги е трудно", каза Джаич след края на турнира, показвайки своето удовлетворение от постигнатите резултати.

ОЩЕ: 90-годишен е най-възрастният бодибилдър в света (ВИДЕО) 

Георги Георгиев Actualno.com

За това как е преминал през подготовката, носителят на златото споделя пред Actualno.com.

„Бях обявил оттеглянето си от състезанията, но миналата година станах два пъти световен вицешампион, а ми се иска да се откажа на върха. Пикът на подготовката ми е планиран за 16-и юни, когато е Световното първенство в Будапеща. Остава по-малко от месец, подготовката е в разгара си. Дано не прозвучи нескромно, но ще дам всичко от себе си, за да завърша кариерата си, след като се изкача на световния връх“, заяви състезателят пред нашата медия.

Успехът на Георгиев е продължение на дълга поредица

Това не е първият триумф на Георги Георгиев на националното първенство. През 2020 година, отново в Пазарджик, той стана абсолютен държавен шампион, добавяйки още една значима победа в своята кариера. Освен националните успехи, Георгиев може да се похвали и с балканска титла.

Той споделя, че за своята подготовка разчита на дългогодишния си опит, както и че никога не е ползвал една и съща схема, защото тялото постоянно се променя. Георги Георгиев е фитнес инструктор от 2017 година и вдъхновява много млади спортисти, които се стремят към върхови постижения.

Автор: Йоана Игнатова

Георги Георгиев

Йоана Игнатова
Йоана Игнатова Отговорен редактор
Новините днес