Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Лом не дава гаранция, че водата ще дойде след седмица

18 октомври 2018, 11:00 часа • 3197 прочитания

Няма гаранция, че ремонта на водопровода в Лом ще бъде завършен до 7 дни, казаха от общинска администрация Лом пред кореспондент на Actualno.com.

Припомняме, че в града е обявено бедствено положение, след като вече 4-ти ден няма вода, а се очаква поне още 6 да е така, тъй като вчера (17 октомври) официално беше съобщено, че ремонтът на авариралия водопровод ще трае поне 7 дни.

Досега се търсят доставки на необходимите елементи за свързване на новоизградения участък на напорния водопровод със стария. Като предимство от Общината сочат, че мястото на свлачището т.е. на аварията е близо до новия водопровод т.е. връзката няма да е твърде дълго и свързването да отнеме повече време. Специалистите от ВиК работят денонощно на обекта, уверяват от Общината, след като и кметицата Пенка Петкова заяви, че ще трябват над 4 млн. лева за цялостното завършване на новия водопровод както е по план.

Осигурени са и вече работят 3 водоноски, които приоритетно обслужват  социалните домове и патронажа, както и Центъра за дневна грижа на деца с увреждания. Това са 600 души, които са или инвалиди, трудно подвижни или самотно живеещи, уточниха от Общината.

Една водоноска е  а разположение на хората от кв. "Калето". До края на деня се очаква да има вода за битови нужди във всички квартали на крайдунавския град.

Надеждата на местната управа е, че между 15 и 20 водоноски биха решили проблема на населението в тези дни на криза. Тревогата им е свързана с факта, че все още не е ясно кой ще доставя бутилирана питейна вода, въпреки преговорите за доставка с фирми-производители.

Телефоните за информация относно кризата с водата са: 0971/69 116, 66 038, 0884 069 128.

Анелия Костова
Анелия Костова Отговорен редактор
Новините днес