Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Детските градини в Тетевен отварят в понеделник

25 септември 2014, 14:36 часа • 153033 прочитания

Детските градини в Тетевен ще отворят на 29 септември (понеделник). Информацията съобщи за БТА заместник-кметът Никифор Баневски.

Припомняме ви, че от 1 септември детските и социални заведения бяха затворени заради липса на доставчик на хранителни продукти. Тогава изпълняващият длъжността кмет Десислав Цветанов заяви, че договорът на досегашната фирма е изтекъл в края на август, а в началото на миналия месец от ДАНС са иззели документите на петте фирми, кандидатствали в обявената от общината обществена поръчка за доставка на хранителни продукти.

Цветанов бе преминал към процедура за договаряне без обявление, при която бяха избрани две фирми, но трябваше да изтече 14-дневният срок за обжалване.

Вече са подписани договори с ловешка фирма за доставка на хляб и хлебни изделия и с луковитска за останалите продукти. В момента се подготвят заявките към фирмите доставчици и от понеделник детските заведения ще приемат деца.

От утре се нормализира и работа на социалния патронаж, който обслужва възрастни хора и специализирани домове.

Във връзка с доставката на храна на детските градини през март срещу кмета на общината Милен Милев и неговия заместник Детелин Пърлев бяха повдигнати обвинения за длъжностни престъпления.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес