Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свилен от "Остава": Тръгваме на турне, очаквайте изненади и вълнуваща музика

23 юни 2023, 11:52 часа • 3618 прочитания

Хубава новина за феновете на група "Остава". Бандата тръгва на турне, като първата им спирка е град Бургас. Концертът ще се проведе на 1 юли, събота, в Летния театър -Бургас. Музикантите ще пренесат рокендрола и емоциите на откритите сцени в цялата страна.

Автентични, искрени и докосващи са песните на Остава, което в съчетание с характерния глас на вокалиста Свилен Ноев, гарантира водеща роля на групата в музикалния живот в страната.

Вижте какво ни сподели самият Свилен за предстоящото турне, което е очаквано както от тях самите, така ѝ от почитатели им.

Миналата година група "Остава" отпразнува 30-годишен юбилей, кои бяхте преди и кои сте днес? Как се променихте като хора и творчество?

Бяхме едни летящи момчета, влюбени в музиката, това продължава така и до днес, но вече имаме много опит в превръщането на една мелодия в хубава песен. Вече си знаем недостатъците и споровете са само на ниво да направим нещата по- качествени и емоционални. С времето ставаме все по-професионални и не толкова пънкари.

След броени дни, на 1 юли, стартира тазгодишното ви лятно турне. Къде и кога да ви чакат в страната?

Имаме няколко по- големи концерта на открито това лято:

01.07 - Летен театър Бургас

04.08 - "Ментол", Варна

25.08 - Остров Анастасия

30.08 - "Маймунарника", София

16.09 - Лятно кино "Орфей", Пловдив

17.09 - Летен театър Русе

Имаме идеи и за други концерти в началото на есента.

Какво сте подготвили за феновете си?

Освен хитовете, които публиката пее заедно с нас винаги - като "Шоколад", "Океан", "Внимание", ще има доста песни от последния албум – "Саботаж", "Мама", "Взлом", "Клише", "Помощ", които също много се харесват.

След толкова много концерти, кои според теб са трите най-любими ваши песни на българите?

Определено всеки човек, който харесва "Остава", си има любими песни, но знам, че след "Шоколад" концертите ни стават по-различни и по-свободни. Иначе може би "Океан", "Внимание", "Стоп", "Мъничко човече", "Поля от слънчогледи", "Лондон? Париж? Берлин?", "Саботаж".

А на теб самия – тези, които винаги пееш със сърце и душа?

Обичам да пея "Ще дойдеш ли с мен?". С нея са ми първите спомени как много млади хора започват да ни харесват и да идват на концертите ни. Обичам да пея песните от първия албум, въпреки че ще трябва да сваляме тоналността скоро (смее се).

През 2022 издадохте шестия си студиен албум, "Кислород", планирате ли нов?

Засега не бързаме с нов албум, мисля, че в "Кислород" има още потенциал. Скоро предстои да пуснем нов сингъл. Очаквайте изненади и още много вълнуваща музика.

Всъщност, никой не знае каква ще е съдбата на един албум във времето. Ето например "Моно" в началото не беше много признат, но се превърна в най-успешния ни албум и свирим голяма част от песните в него на всеки концерт.

Весела Софева
Весела Софева Отговорен редактор
Новините днес