Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стефан Терзийски: Залите са затворени, но това не означава, че трябва да спрем със спорта (ВИДЕО)

23 декември 2020, 10:19 часа • 12739 прочитания

Това, което се случи със затварянето на залите, неизбежно се отразява на всеки един, който се занимава със спорт. Много малко студия останаха отворени, но хората се преориентираха.

Това заяви в ефира на последното издание за 2020 г. на предаването "Студио Actualno" професионалният треньор по фитнес, спортен методист и диетолог, Стефан Терзийски. Той даде съвети как да поддържаме добра форма и по време на празниците и обърна внимание, че движението е необходимо всеки ден.

"Всеки един човек трябва да знае: това, че залата е затворена, не означава, че трябва да спрем да спортуваме. Има достатъчен набор от упражнения, които могат да се правят вкъщи", обясни треньорът. Стефан Терзийски обърна внимание, че проблемът с отслабването не е между Коледа и Нова година, проблемът се крие в храненето и режимът между Нова година и Коледа. "По празниците може да си позволите да бъдете малко по-освободени по отношение на режим и тренировки. Разбира се, няколко серии лицеви опори, клякания, коремни преси вкъщи или пък един поход в планината, както и упражнението планк, е изключително подходящо за поддържане на форма", посочи професионалният треньор. По темата с общата двигателна активност, Терзийски обясни, че ако на ден правим под 10 000 крачки, то по-скоро ние спадаме към графата от хората, които водят заседнал начин на живот.

По отношение на храненето по празниците, Стефан Терзийски даде някои дребни трикове: чаша вода преди обяд или вечеря, по-продължително дъвчене на отделните хапки. "Оставяйте приборите си между отделните хапки, за да увеличите времето, в което чрез дъвченето на храната, ще помогнете по-добре не перисталтиката си и храносмилателния тракт да даде този сигнал за ситост, който трябва да стигне до мозъка", заяви още треньорът.



Кои са основните грешки, които се допускат при упражненията вкъщи, как да следим калорийния си прием и какви добавки са подходящи към нашите тренировки - целия разговор със Стефан Терзийски гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес