Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще участвам в местния вот със свой политически проект: Иван Христанов в „Отговорите“ (ВИДЕО)

06 април 2023, 19:30 часа • 7305 прочитания

Ще участваме в местните избори със свой политически проект. Това каза в „Отговорите със Спасиана Кирилова“, седмичното обзорно предаване на Actualno.com. Иван Христанов. Той беше заместник-министър на земеделието в кабинета на Кирил Петков, депутат от „Продължаваме промяната“ (ПП) и един от хората, които разкриха аферата „Евролаб“ на ГКПП „Капитан Андреево“. По-късно Христанов напусна ПП по собствено желание, за да направи свой политически проект. Ето какво каза той: „Ще участваме в месните избори и се стараем наистина да имаме възможно най-дълбоко представителство“.

На въпрос сами ли ще се явят на местния вот, Иван Христанов отговори: „За момента никой не ни е търсил за каквито и да е политически формати. Обикновено когато някой заяви нещо, веднага се появяват. Може би причината е, че всички бяха много заети с избори буквално допреди няколко дни, но за нас е много важно ние да можем да изградим такава партийна структура, такава организация, че да нямаме нужда от партньори. Това дава възможност да си избираш партньорите по идеология и по ценности. Формацията ни ще бъде центристка.“

Ето как Иван Христанов отговори на въпроса ще ходим ли пак на предсрочни избори и според него кога: „Говори се за някакви много скорошни избори. Г-н Радев вече обяви, че този път мандатите ще ги извърти бързо. Ако няма споразумение между политическите сили, се говори за август, което ще бъде ужасно, всички са в отпуски. Или вот 2 в 1, заедно с местния, ако изобщо е възможен, защото това ще бъде първо много тежка администрация и организация, но трябва да си дадем сметка, че вот 2 в 1 би бил престъпен. Защото с 50 лева ще си купиш два вота, а не един. Това прави купуването на избори неимоверно по-евтино – с един куршум, с една петдесетолевка два заека. Нека не обиждаме всички кметове, но там, където има местни феодали, те вече се ангажират, защото имат личен интерес. Което за парламентарните избори не е точно така. Те помагат, но няма как винаги да се раздават на 100%“.

Нека тези, които свалиха правителството на „Продължаваме промяната“, четирите партии, които заедно имат не 123 гласа, с които свалиха кабинета, а над 150, да направят сега те правителство. Защо се говори, че непременно трябва да има коалиция ГЕРБ-ПП-ДБ, каза Христанов.

Как според него ПП трябва да понесе политическата отговорност за резултатите от вота, ще научите от видеоматериала.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес