Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

“Интимна връзка“ е идиотска правна формулировка: Адв. Николай Хаджигенов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

10 август 2023, 18:00 часа • 11593 прочитания

Интимна връзка“ е идиотска правна формулировка. С тази поправка ликвидираха Закона за домашното насилие. Това каза в седмичното обзорно предаване на Actualno.com Отговорите със Спасиана Кирилова” адв. Николай Хаджигенов от “Ние идваме“:

“Аз побеснях, да си призная честно. Единственото нещо, което можех да направя, е да се подиграя на всички тия велики юристи, защото аз работя домашно насилие като една от каузите ми, много преди да се появи Законът за домашното насилие. Съдебен адвокат съм повече от 20 години. Знам кое ще работи и кое няма да работи, как трябва да се направи и защо трябва да се направи. Вярно ли че през 2023 г. ти трябва да правиш легална дефиниция на “интимна връзка“. Всички знаем какво е интимна връзка.

Още: Адвокат: Сега съдът ще бъде залят от фалшиво домашно насилие (ВИДЕО)

Сега ще отворя една скоба, хората, създали тази поправка, очевидно нямат представа какво и интимна връзка. Затваряме скобата. Дребнаво е от моя страна, но ние наказателните адвокати сме такива – живеем от грешките на другите и сме дребнави, защото това ни е работата. Безумната формулировка на интимна връзка задължава съда и всеки един пострадал от домашно насилие да започне с това. Не да доказва, че е пострадал от домашно насилие, както беше досега, а да доказва, че има интимна връзка. Защото ако няма интимна връзка, какво домашно насилие?

Още: Какво значи гаджета по закон: Депутатите определиха заради домашното насилие

С тази идиотска, ако ми позволите волността, правна формулировка, всичко е безумно и нищо от това няма да работи. Т.е. буквално с тая поправка ликвидираха Закона за домашното насилие, който е относително смислен документ, при положение, че не приехме Истанбулската конвенция, относително работещ правен акт, поне в частта за заповедите за закрила. Аз на тези хора (депутатите, бел. ред.) не бих им дал да гледат кокошки на двора, честно си признавам, не да пипат правни кокументи, камо ли да стигнат до Конституцията. Боже опази!“

Според адв. Хаджигенов най-добрата превенция срещу домашното насилие е възитанието и образованието от най-ранна възраст.

Още: Адв. Хаджигенов пита Радев: Има ли “Лукойл“ в Конституцията? Що за малоумие е това?

“Ние идваме“ с остра реакция на питането на президента Румен Радев до Конституционния съд дали отнемането на концесията на нефтения терминал “Росенец“ от “Лукойл“ противоречи на Конситуцията:

„Аз специално искам да питам Радев и най-вече съветниците му юристи: “А, бе верно ли “Лукойл“ го има в Конституцията? Или Съветския съюз е в Конституцията, или Кремъл? Що за малоумие е това?“ Президентът няма основание за такова питане. Аз принципно стоя далеч от всякакви теории на конспирацията, Решетников или не знам си какво си. Всички тия неща ги оставям настрани. Ето, гледайте. Вижте какво се случва сега с концесията за “Росенец“. Трябва ли ви Решетников? Не, не ви трябва Решетников.

Още: "Ние идваме!": Печалбите от "Лукойл" купуват ракети на Путин, а Радев се държи като негов агент

Поглеждаме към президентството и там виждаме сърп и чук. Или Съветски съюз, или каквото искате. Или просто виждаме корупция. Гадая го в момента, защото нямам точна информация, но е едно от двете, а те между другото са неразривно свързани. Защото няма смислена политическа, правна или каквато и да било друга причина президентът да възразява срещу “Росенец“, нефтеното пристанище.

Още – във видеоматериала.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес