Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Евгени Харамлийски: Щастливи сме, че "Домейн Бойар" спечели признанието за най-добра българска изба (ВИДЕО)

14 април 2021, 12:07 часа • 11180 прочитания

Един от най-големите винени конкурси в света MUNDUS VINI даде за първи път изключително признание за българската изба „Домейн Бойар“ като я обяви за “Най-добър производител от България”. Това е титла, което се дава от елита на световните винени експерти на един от най-важните и престижни конкурси за винения свят, като стойността ѝ е изключителна.

В предаването "Студио Actualno" изпълнителният директор на компанията, Евгени Харамлийски, посочи, че тази година журито на конкурса е било изключително разнообразно, като са дегустирани над 7500 проби. "Домейн Бойар" имаше щастието да получи това признание. Това за нас означава изключително много. Признанието е за целия ни екип", отбеляза Харамлийски.

Той каза, че пандемията от коронавируса се е отразила неминуемо на продажбите на вино, но компанията разполага с много добре сегментирано портфолио. "Ние продаваме на няколко големи пазара в Европа и света. Продажбите ни в чужбина компенсираха проблемите в България, така че ние продължаваме да набираме скорост. И резултатите го показват - първото тримесечие на 2021 година за нас е доста добро", заяви изпълнителният директор на избата.

"За да можем да изнасяме големи обеми вина в Западна Европа и Северна Америка, е необходимо да имаме постоянно качество. Това е нещото, което ние правим. Ние планираме добре по време на гроздобера през септември месец, планираме обемите, които са необходими за отделните пазари - именно така можем да предложим постоянно качество на нашите клиенти", категоричен бе Евгени Харамлийски.

Целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес