Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първият разболял се от COVID-19 в Пиемонт отново има коронавирус, но има обяснение

19 март 2020, 06:45 часа • 13871 прочитания

Т.нар. първи пациент в епидемията от коронавирус в италианската област Пиемонт отново е дал положителен тест за COVID-19, пише в. "24 часа". Това обаче има своето медицинско обяснение.

Става въпрос за 40-годишен мениджър от Торино, който беше обявен за напълно излекуван, след два теста от торинската болница "Амедео ди Савоя" бяха отрицателни. Но преди два дни мъжът отново е тестван и се оказа, че има ниско съдържание на коронавирус в организма си, което значи, че трябва да остане под карантина в дома си, пише в. "Република".

Според лекарите, става въпрос за "опашката" на вируса. Вирусологът Джовани ди Пери успокоява, че пациентът е излекуван, но често в подобни случаи става въпрос за люшкане между позитивност и негативност в организма – нещо, което се случва и при друг вид инфекции.

До 17 март в Пиемонт има регистрирани 2063 заразени и 144 починали от коронавирус. Над 8% от всички заразени с коронавирус в Италия са лекари, сестри и санитари и това е двойно повече от Китай по време на най-критичната фаза от епидемията там. Така пише в. "Република", позовавайки се на изследване на фондацията GIMBE.

Още: "Още по-крути мерки на Балканите заради коронавируса, ето как се развива епидемията по света"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес