Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Млада майка има нужда от помощ, за да пребори рака

11 август 2018, 10:51 часа • 6487 прочитания

Млада майка има нужда от нашата помощ, за да пребори рака.

Албена Борисова-Петкова се лекува от коварното заболяване на дебелото черво от лятото на 2016 г. насам. За съжаление, ракът е дал развитие на метастази и в черния ѝ дроб. "Албена има над 45 химиотерапии, две отворени операции, лъчетерапии и други медицински процедури", разказва съпругът на Албена, Калин Петков, който се свърза с Actualno.com с молба за разгласяване на благотворителната кампания за младата майка на две момичета.

"Онкологът на Албена ни посъветва да потърсим нови лечения и терапии. Не всички иновативни подходи обаче са достъпни и се практикуват в България. Писахме до Университетската болница в Хайделберг и до Шарите в Берлин, но ни отговориха, че не могат да предложат терапия на Албена", споделя събругът ѝ. Той уточни, че шанс за Албена е имунотерапията, която се практикува в Hallwang Clinic в Германия.

По данни на сайта HelpKarma, където е публикувана и благотворителната акция по набиране на средства за Албена, сумата, необходима за нейното лечение, е в размер на 87 520 евро. Сума, непосилна за семейството.

Повече информация за това как може да помогнете, ще откриете ТУК.

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес