Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Здравният министър: Сашко е под наблюдение в реанимация, има само леки драскотини (ВИДЕО)

19 ноември 2022, 17:14 часа • 14714 прочитания

"Александър е в стабилно състояние, без сериозни увреждания. Открит е с лека дехидратация и в добро психическо състояние. В момента е в реанимация с цел наблюдение, бащата е при него".

Това обяви здравният министър д-р Асен Меджидиев на брифинг пред болница "Пирогов", където бе откаран откритият 12-годишен Сашко от Перник. По думите на министъра предстои работа с психолог и психиатър.

 

ОЩЕ: Ето къде и в какво състояние откриха Сашко от Перник

"Детето е боец, защото е наистина в добро състояние. Има леки увреждане по крайниците, няма следи от продължително измръзване. Почти всички изследвания са направени, кръвните резултати са нормални. Баща му е спокоен и се чувства добре", каза още той.

 

Иначе по първоначална информация от властите има съмнения относно това дали детето е било отвлечено и дали е било насилствено държано някъде:

"Девет дни Сашко е бил без храна и без вода. Това поставя под съмнение някои факти. Задачата на разследването е и да установи дали появата му има връзка с обявената награда от 100 000 лева от бащата на Александър", обявиха на брифинг от ОДМВР-Перник.

ОЩЕ: Вижте как новината за откриването на малкия Сашко зарадва България

"Цяло чудо е той 8 дни да оцелее без вода и храна. Прокуратурата продължава разследването и ще проверява версията дали той не е държан принудително от някого и дали той не го е пуснал заради обявената от бащата парична награда. В хода на досъдебното производство ще бъде назначена и съдебна експертиза, която ще покаже дали има следи от отвличане на Сашко", каза Милева.

Следете какво предстои след края на операцията по издирване НА ЖИВО

 

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес