Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заявка от "Продължаваме промяната": Зелен сертификат в парламента ще има

05 януари 2022, 08:22 часа • 5638 прочитания

Ще подкрепим предложението на "Демократична България" за зеления сертификат. Това стана ясно от думите на доц. Антон Тонев, председател на парламентарната здравна комисия и депутат от "Продължаваме промяната" (ПП).

Припомняме, че решение за достъпа до парламента ще бъде взето днес, 5 януари.

От думите на Тонев стана ясно, че се работи за зеления сертификат и разширяването на действието му. „Един от нашите коалиционни партньори има малко по-особено мнение, имаме работа с тях”, добави той. Но на изричен въпрос на БНТ за подробности, Тонев не даде такива засега, с оправданието, че се работи по предложения. Той каза и, че има пълна подкрепа за мерките на правителството в насока "зелен сертификат".

Или зелен сертификат, или тест за влизане в сгради като тази на парламента и всякакви обществени сгради - това е разумно решение за контрол на риска според Георги Ганев, депутат от "Демократична България".

"По-скоро трябва да обсъждаме отмяната на зеления сертификат по принцип", отвърна Станислав Балабанов от ИТН в ефира на bTV. Според него, тази мярка изглежда неефективна, като той даде пример със задграничните пътувания - независимо дали си ваксиниран или не, пак ти се иска тест за коронавирус.

"Опитват се да ограничат достъпа на "Възраждане" до парламента", убеден е депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев.

"Новите политически субекти извадиха от късите клечки най-късите", коментира Нидал Алгафари, визирайки всички кризи, които удрят България – здравната и енергийната най-вече.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес