Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Удължава се облекченият режим за лекарства, заплащани от Здравната каса

14 април 2020, 18:00 часа • 6109 прочитания

Удължава се облекченият режим за отпускане на лекарствени продукти за домашно лечение, заплащани от Националната здравно-осигурителна каса. Мярката е приета съгласно удължаването на извънредното положение.

Здравната каса е изготвила допълнение към Условия и ред за отпускане на лекарствени продукти, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели, заплащани напълно или частично, както и служебно удължаване срока на валидност на протоколите за скъпоструващо лечение на хронично болни пациенти.

Още през март управителят на касата проф. Петко Салчев обяви, че ако се удължи извънредното положение, ще бъдат удължени и протоколите за лекарствата на хронично болните пациенти. Така за утвърдени протоколи, изтичащи в периода до средата на май, които не изискват промяна на терапевтичната схема, ще бъде направено служебно продължение в информационната система на НЗОК за срок от един месец, считано от датата, до която е валиден всеки конкретен протокол. Хартиените протоколи няма да бъдат презаверявани от РЗОК.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес