Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шефът на Александровска болница: Целият натиск върху лекарите ще доведе до това да няма лечение

04 октомври 2017, 08:55 часа • 1678 прочитания

"Цялата преса върху лекарите и медицинските сестри ще доведе до това да няма лечение. Всички тези случаи водят до един страх в лекарите, аз искам лекарите да са сигурни в това, което правят. Сигурен съм, че не искате да ви лекува лекар, който го е страх да не сгреши. Виждаме, че системата скърца". Това заяви в интервю за bTV д-р Костадин Ангелов, изпълнителен директор на Александровска болница.

"Нека да помислим за българските лекари и медицински сестри, те са богатството на нашата нация и ако не ги пазим, рискуваме да ги загубим. Този случай (бел. ред. - с починалия Спас Добрев) има две страни - едната е чисто професионална, тя е свързана с няколко неща и те трябва да се кажат, първото е дали българският лекар е професионалист и дали е свършил своята работа", допълни още той.

Разбира се, че линейката ще чака на двора, това е основният принцип на спешната помощ - щафетния принцип, поясни д-р Ангелов заради обвиненията на съпругата на починалия Добрев, върнат от "Пирогов", че е имало забавяне при приема.

Ние също сме част от системата, ние също се сблъскваме с тези болки, допълни той и сподели, че неговата майка е починала от рак и в такива моменти на хората им се струва, че времето тече прекалено бавно: "Всичко е направено, но в моменти времето тече много бавно."

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес