Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радев настоя за по-добра здравна система

07 април 2023, 17:51 часа • 907 прочитания

"Като общество и държава можем и трябва да изградим много по-добра система на българското здравеопазване с високо качество на медицинските услуги и достъп за всички български граждани. Вярвам, че в това начинание ще получим подкрепата на посветените на своята професия медици", заяви държавният глава Румен Радев на церемония на „Дондуков“ 2 по случай Световния ден на здравето – 7 април, предаде БГЕНС.

На церемонията изявени български медици и специалисти по здравни грижи бяха удостоени с държавни отличия и почетния знак на президента. На церемонията присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, председателят на Българския червен кръст акад. Христо Григоров и други официални лица. ОЩЕ: Борисов: Честит празник на всички с бели престилки

„Днешната церемония е израз на заслужена признателност за вашите безспорни професионални успехи, за вашата всеотдайност и посветеност. Отличията са израз и на благодарността на вашите многобройни пациенти и на цялото ни общество“, обърна се президентът Радев към наградените. Държавният глава подчерта, че общият стремеж на държавата и обществото ни трябва да е насочен към развитието на съвременно здравеопазване, което да гарантира високо ниво на здравните услуги, превенцията и профилактиката. Неотменима част от политиката в здравеопазването следва да е мотивацията на младите лекари и здравни специалисти, които да остават и да разгръщат своя потенциал в България.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес