Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Павел Александров отново става директор на Фонда за лечение на деца

15 август 2014, 14:30 часа • 26285 прочитания

Павел Александров отново поема поста на директор на Фонд за лечение на деца. С Павел Александров се запознах преди година и половина, когато бях заместник-министър на здравеопазването, тогава течеше проверка във фонда, която не показа нищо съществено. С тази проверка направихме проучване на работата на фонда, оказа се, че работи много ефективно под негово ръководство и затова сега е той. Това каза пред журналисти служебният министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков след церемония за Деня на спасението, която се състоя при Паметника на медицинските чинове, загинали във войните, предаде „Фокус”.

„Изразходвана е една значителна част от сумата, която е предвидена за годината за фонда и това налага смяната на директори както и може би на част от обществения съвет. Директорът на онкологията не е свален, той е върнат обратно, това е един от директорите, уволнени в последния момент на предишното правителство”, отговори министър Мирослав Ненков, попитан кое налага смяната в някои от управленията на болници.

„Постъпвам еднакво с всички болници. Знаете, че моята настройка е категорично за откритост и отвореност на комуникацията между мен и медиите и в никакъв случай няма да се изключват структури от обществения съвет на фонда”, каза още министърът на здравеопазването.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес