Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Българска компания, гордееща се с "Оскар", дари 200 000 лв. за борбата срещу коронавируса

21 март 2020, 13:45 часа • 5023 прочитания

Служители на световноизвестна българска фирма се обединяват в подкрепа на борбата срещу коронавируса у нас. Инициативата за дарителска кампания в подкрепа на болниците и техните екипи предприе българската софтуерна компания "Хаос Груп" (Chaos Group). Тя дарява 200 000 лева с идеята чрез средствата да бъдат закупени животоспасяваща техника и консумативи за болниците, които имат нужда от допълнително оборудване за справяне с пандемията от COVID-19 в България. Към тази сума ще бъдат добавени и лични дарения от служителите на компанията в София.

"Наясно сме и всички следим строгите мерки, наложени заради извънредното положение. Въпреки препоръката за социална дистанция обаче нека не забравяме, че ние сме едно общество. Сега е по-важно отвсякога да си помагаме. Да бъдем солидарни едни с други. Да подадем ръка на нуждаещите се", каза Петър Митев, който е съосновател и изпълнителен директор на "Хаос Груп".

Благодарение на дарените средства ще бъдат закупени респираторни апарати за болници, защитно облекло и консумативи за медицинския персонал. Служителите на компанията продължават да събират средства, които ще бъдат дарени в края на март за същите цели.

"Хаос Груп" работи в областта на компютърната графика и има офиси в София, Лос Анджелис, Токио и Сеул. Част от инициативата е и Фондация BCause. Тя е партньор на кампанията #ЗаДоброто срещу Covid-19 в България.

Особено за любителите на киното, "Хаос Груп" е добре известно име. Основатели на компанията са Петър Митев и Владимир Койлазов - човекът, спечелил "Оскар" за 3D технология, използвана в мегапродукции като Game of Thrones.

Още: "Следващата цел на Владимир Койлазов - актьорите да станат виртуални"

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес