Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо всички започнаха да варят лимони? За какво помага напитката?

29 октомври 2021, 10:48 часа

Лимоните са едни от най-полезните плодове в света. Те са сред първенците по съдържание на витамин C. Неслучайно всеки специалист би ни съветвал да ги консумираме ежедневно, особено през зимните месеци. Полезните вещества, които можем да извлечем от жълтия плод са толкова много и укрепват до неузнаваемост имунната ни система.

В днешната статия ще споделим с вас една много интересна рецепта с варени лимони, за която всички, които са пробвали, разказват, че е много ефективна. С нея можете да пречистите камъните в бъбреците, да се справите с лошия холестерол и да подсилите защитата на имунната система.

Рецепта с варени лимони, която лекува

Ето какви продукти ще са нужни:

• 4 лимона;

• 2 глави чесън;

• 2 литра вода;

• 2 ч.л. настърган джинджифил.

Начина на приготвяне:

Лимоните се почистват много добре, тъй като ще бъдат използвани с кората. Режат се на малки парчета и се прехвърлят в купата на блендера. Чесънът се почиства и се прибавя към лимоните. Към тези две съставки добавете и джинджифила.

Какви са здравословните ползи от пиенето на вода с лимон сутрин

Включете блендера, докато не се получи еднородна смес. Когато е налице, изсипете я в тенджера, добавете водата към нея и оставете на котлона да заври. Отместете от огъня и оставете да се охлади. Задължително прецедете течността и съхранявайте в стъклен буркан в хладилник.

Всяка сутрин се пие по една чаша от тази смес и всеки път след хранене се приема същото това количество.

Можете да приемате от тази лимонена напитка от две до три седмици. Ще усетите разликата още след първите няколко приема.

Напитката от лимони, чесън и джинджифил ще ви помогне много по-лесно да се справите с настинките през студените месеци. Пийте я и се радвайте на добро здраве!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес