Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо всички започнаха да приготвят сироп от морков и мед? За какво помага той?

25 октомври 2021, 13:55 часа

Знаете, че морковите са едни от най-полезните зеленчуци. Можете да ги похапвате в суров вид, приготвени на пара, като добавка към различни ястия или салати. Както и да решите да ги комбинирате, те ще бъдат изключително полезни за вас.

Днес обаче ще ви разкажем малко повече за комбинацията от моркови и мед и какво всъщност можете да излекувате със сироп, получен от тези два продукта. Абсолютно сигурни сме, че ще забравите за дискомфорта и то без да приемате медикаменти.

Какво да знаем за сиропа от мед и моркови и какво лекуваме с него?

С този сироп можете да прочистите слузта от белите дробове и да се справите с неприятната кашлица. Добрата новина е, че всеки може да си го приготви в домашни условия.

Морковите са онзи зеленчук, който ни помага да се справим с респираторни проблеми, като кашлица, хрема, запушен нос и други. В тях се съдържат редица полезни вещества и затова е препоръчително да ги консумираме.

Хапвай често моркови - ето ги ползите!

Ето и рецептата, която още сега може да приготвите и да почистите белите дробове от слузта:

Продукти, които ще са ви нужни:

• 250 мл сок от моркови;

• 2 с.л. мед;

• Вода.

Начин на приготвяне:

Много за кратко сварете сока от моркови и към него добавете минимално количество вода. Бъркайте непрекъснато, докато е на котлона и след това добавете и количеството мед. продължете с бъркането, така че пчелният продукт да се разтвори напълно.

Получената смес ще помогне на белите дробове да се изчистят от слузта и да се отървете от неприятната кашлица.

Желателно е да приемате от сиропа по 3-4 ч.л. дневно, докато не почувствате облекчение.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес