Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо е препоръчително жените да ядат 2 кивита всеки ден

31 януари 2022, 11:50 часа

Един от най-сочните и полезни плодове е кивито. Освен, че е безобразно вкусно, то е богато на редица минерали и витамини, от които тялото ни се нуждае. Смята се, че дамите, които в ежедневието си консумират две кивита, са много по-жизнени, отпочинали и здрави.

Днес ще си говорим малко по-задълбочено за плода и какви са ползите, които можем да извлечем от него.

Защо е желателно дамите да консумират по 2 кивита всеки ден?

Този плод е източник на фибри и минерали. Освен това става въпрос за сладък плод, който съвсем спокойно може да ни задоволи нуждите от сладко. В него се съдържат скромните 47 калории на 100 грама, което значи, че със сигурност няма да бъде в тежест на калорийния ни план.

В плода се съдържат още витамини А, В, С, Е, които са много ценни за жените. Заради високото си съдържание на цинк и витамин С, зеленият плод е способен да се грижи за нашия имунитет.

Ето и част от ползите за жените:

• Подобрява състоянието на кожата;

Знаете ли, че колагенът, от който пряко зависи появата на бръчки, е в пряка връзка с витамин С, изобилстващ в мъхестия плод? Благодарение на него кожата на жената е много по-стегната и добре изглеждаща.

• Подобрява качеството на съня;

Колкото по-често дамите включват този плод в менюто си, толкова повече ще способстват подобряване качеството на съня, както и неговата продължителност. По-възрастните жени, които имат нарушения в съня, много могат да си помогнат с консумацията на две кивита в рамките на деня.

Ще се изненадате, но това са неподозираните ползи от консумацията на КИВИ

• Спомага за предотвратяване на запек.

Запекът е неприятно състояние, което често тормози дамите. Плодовете, като цяло, въздействат благоприятно на храносмилателната система и спомагат за лечението на запек. Кивито е един от онези плодове, които успешно се справят с предотвратяването на запек.

Разбира се, това са само една малка част от ползите, които можете да извлечете от този плод, докато го консумирате. Задължително го похапвайте и сами ще разберете колко по-енергични и свежи ще се чувствате.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес