Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо е полезно сутрин да пием портокалов сок вместо кафе?

12 януари 2022, 10:31 часа

Много хора са на мнение, че напитката, способстваща повишаването на концентрацията, е кафето. Истината е, че има една друга напитка, която превъзхожда кофеиновия еликсир. Става въпрос за портокаловия сок, но не такъв от кутия, а прясно изцеден.

Ако замените ароматното кафе с чаша прясно изцеден сок, ще сте много по-концентрирани и съсредоточени върху работните си ангажименти.

Защо портокаловият сок действа по-освежаващо от кафето?

В сока от портокали се съдържат флавоноиди. Именно те способстват за подобряване притока на кръв към мозъка по естествен начин. По този начин се подобрява преминаването на информация между мозъчните клетки.

Учени разкриха: Това кафе удължава живота!

Не само ще ви повлияе ободряващо, ако изпиете чаша портокалов сок вместо кафе, но и ще извлечете не малко здравословни ползи от самата напитка. В една чаша прясно изцеден сок се съдържа голяма доза витамин Ц, необходима на тялото ни. В нея се съдържат още фолиева киселина, тиамин, калий и други.

Всички те успяват да регулират апетита, да поддържат мускулната функция на нервната система и да ни предпазят от високо кръвно налягане.

Ако обаче не сте привърженици на портокаловия сок, но въпреки това искате да замените сутрешното кафе с по-полезна храна или напитка, предлагаме ви да стартирате деня си с авокадо или пълнозърнеста закуска, тъй като те способстват подхранването на мозъчните клетки и ще ви дарят с по-добра концентрация.

Рибата е също толкова полезна, колкото авокадото и пълнозърнестите храни. Това се дължи най-вече на омега-3 мастните киселини, които доказано влияят положително на мозъчните и когнитивните функции.

Горските плодове са поредният здравословен вариант. Заложете на боровинките и сами ще се убедите в тяхното действие.

Надяваме се статията да ви е била от полза и много скоро да се решите на тази промяна, свързана със замяната на сутрешното кафе. Водете здравословен начин на живот, спортувайте активно и се грижете за себе си!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес