Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Време по желание: как управлението на микроклимата в дома става нов тренд

11 октомври 2022, 09:55 часа

Съвременното общество, както никога досега, се стреми да се съобразява с разнообразието от мирогледи, визии и нужди. Личната свобода на ново ниво се изразява в дълбока персонализация на живота, която Ви позволява да осигурите, улесните и подобрите качествено взаимодействието на човека със заобикалящия свят. Технологичният отговор на това е персонализирането на устройствата за дома.

Сферата на управление на климата на застроената среда е подложена на това влияние. В миналото един прост, унифициран подход комбинираше климатизация и отопление, почистване на въздуха и овлажняване – крайната температура и влажност трябваше да са резултат от усредняване на предпочитанията на хората.

Усещаме ефекта от различен подход, когато отворим прозореца на собствената си стая, вземем си прохладен летен душ или се радваме на нежния бриз в лъчите на слънцето на плажа. В резултат на това тези преживявания, противоречията между хората с различни климатични предпочитания и въздействието на технологиите доведоха до появата на устройства, които изведоха персонализирането на климата на застроената среда на ново ниво.

AENO – здравословна трансформация на дома Ви

AENO е международна марка за интелигентна битова техника с най-популярните, иновативни и интелигентни технологии. AENO се стреми да превърне дома в територия на свобода, саморазвитие и опазване на здравето. В края на краищата, тук почиваме, зареждаме се с енергия, наслаждаваме се и дори работим, така че е важно да поддържаме правилната температура, влажност и чист въздух в него.

Няма значение дали спите или сте будни - Вие продължавате да дишате и да вдишвате онези вредни микрочастици и дразнители, които се натрупват в дома. Есента традиционно носи дъждове и понижаване на температурите. А през зимата настинките започват да се разпространяват активно. Ето защо е изключително важно да се грижим за чистотата на въздуха в дома през цялата година. За решаването на този проблем помагат специални устройства - пречистватели на въздуха, като AP2S.

Устройството всмуква въздуха и той преминава през многостепенна система за пречистване. Първият етап е предварителен филтър, който улавя големите частици като прах и косми от домашни любимци. Освен това HEPA-13 улавя малки вредни частици като бактерии, алергени и аерозоли с ефективност от 99,95%. Филтърът с активен въглен премахва неприятните миризми и летливите органични съединения, които присъстват в околната среда и идват от широка гама битови предмети: бои, лепила, лакове, дезинфектанти. UV лампата е последният етап от пречистването и тя унищожава всички вредни замърсители, попаднали във филтъра. Йонизаторът повишава концентрацията на отрицателните йони в кислорода – те привличат вредните частици и ги карат да се утаят. Пречистеният въздух се връща обратно в стаята.

Постоянното пребиваване на човек в стая с некомфортна температура принуждава тялото да изразходва ресурси за адаптация, а продължителната хипотермия намалява защитните свойства на тялото, което застрашава развитието на инфекциозни и възпалителни заболявания. Съществува и възможност покачващите се цени на електроенергията и сметките за отопление да доведат до енергийна криза в Европа. Възможно решение е домът да се оборудва с интелигентен нагревател с енергоспестяваща технология и ниска консумация на електроенергия.

Иновативният еконагревател AENO от премиум клас, който използва комбинирани инфрачервени и конвекционни технологии, скоро ще се предлага в Европа. Това ще помогне да се спестят до 50% от разходите за електроенергия през целия отоплителен сезон. Нагревателят AENO работи без издухване на въздух и не вдига прах. Той не произвежда замърсители, миризми или шум, не изсушава въздуха и не изгаря кислорода в дома. Това поддържа текущия баланс на влажността в помещението.

Всички устройства AENO работят заедно в една екосистема, която осигурява достъп до индивидуални настройки. Приложението AENO Ви позволява да управлявате домашните уреди с Вашия смартфон ръчно или с гласови асистенти и да интегрирате домашните уреди в различни сценарии за автоматизация.

Интелигентна оптимизация и комфорт

Ставаме свидетели на качествено обновяване на индустрията в движението към естествен свят за хората, където всеки може да има личен и безопасен климат. Всичко се състои в това, че в момента се появиха ключовите условия: от една страна се промениха моделите на потребление, а от друга - бързо се развиват технологиите.

„Нашата мисия е да освободим човека от рутината и да превърнем дома в територия на свобода, сигурност и здраве. Развитието на цифровите технологии, нарастващото търсене на дистанционно управление на устройствата, гласовите асистенти, като необходими елементи на управлението на домакинството, стимулират прехода към интелигентни технологии. Интелигентността във всички категории е това, от което се нуждае съвременният потребител“ - коментира Елена Крочак, директор бизнес развитие на AENO. „Повишаващите се потребителски очаквания, промените в начина на живот и променящото се търсене ще допринесат за по-нататъшния растеж на марката и развитието на продуктовата линия AENO.“

Отговарянето на изискванията на потребителите ще изисква марките да станат по-изобретателни и експертни. Иновациите се превърнаха в част от живота ни като отговор на форсмажорни обстоятелства. Но потребителите вече не са готови да свалят летвата и очакват предложения, които ще подобрят живота, ще решат много проблеми и ще дадат самочувствие в бъдеще.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес