Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Време е да научите какви са ползите от мурсалския чай

21 февруари 2022, 10:39 часа

Мурсалският чай е считан за една от билките, които притежават несравнима лековита сила. За да се приготви чай от това растение, е нужно да се използват цели цъфтящи стръкове.

За тази билка се казва, че е едно от чудесата на Родопите. Интересното е, че когато хората берат билката, се правят курбани, защото се вярва, че бог Дионис сам е избрал мястото, където тя да расте.

В този чай се съдържа огромно количество антиоксиданти. Неговите действия са наистина много – тонизиращо, укрепващо и антианемично. С помощта на него човек може да намали кръвното налягане и в резултат на това да избегне или намали риска от инфаркт или инсулт.

Спасете се от бронхита с този домашен чай!

В мурсалския чай се съдържа танини и етерични масла и това го прави подходящ за лечение на болести, свързани с дихателната и отделителната система. В него се съдържат още желязо, мед, кобалт, цинк, калий, магнезий, натрий и др.

Ако човек го консумира редовно, ще подобри значително работата на храносмилателната система. Препоръчван е много при чревни заболявания, както и при гастрит.

Този чай има толкова много качества, че би ни било трудно да посочим всяко едно от тях. Ще споменем още, че напитката от растението чудо въздейства благоприятно и върху пикочно – половата система.

Консумирайте го редовно, ако искате да извлечете максимум ползите от билката.

Статията има само информативна цел, не замества консултацията с лекар или балансираното хранене!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес