Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вода с лимон за отслабване и имунитет - как е правилно да се пие

29 ноември 2022, 17:00 часа

Водата с лимон е една от напитки, които не само стимулират имунитета, но и помагат на тялото да се избави от излишните килограми.

Ако вашата цел е загуба на тегло, ще трябва да преразгледате диетата си като цяло. Трябва също да имате предвид, че водата с лимон може да бъде вредна за здравето ви, тъй като този плод е доста агресивен за стомаха.

Ако имате повишена киселинност или страдате от стомашно-чревни заболявания, тогава по-добре е да се откажете от тази напитка, пише Healthline.

Лекар разкри истината за водата с лимон - полезна или вредна е тя

Вода с лимон за отслабване и за имунитет - как е правилно да се пие

В първия случай трябва да пиете няколко чаши негазирана вода с лимонов сок през целия ден - това ще помогне на тялото да се пречисти от токсините, ще повлияе благоприятно на тена ви и ще ви помогне да се справите с наднорменото тегло.

Просто сложете няколко резена лимон в бутилка вода и я консумирайте в рамките на деня.

Но не се придържайте твърде дълго към този режим. Като цяло водата с лимон има положителен ефект върху функционирането на червата, нормализира метаболизма, предотвратява диабет, насища тялото с витамин С.

Лекар: Пийте вода с лимон при тези заболявания

През деня можете да ядете обичайните си храни, с изключение на брашно, пържени, мазни, сладки храни. Първата чаша вода с лимон се изпива сутрин на гладно, а останалите през деня.

Ако искате единствено да стимулирате имунитета си, тогава задължително пийте чаша топла вода с лимон всяка сутрин. 

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията с диетолог!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес