Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това е перфектното седмично меню за здраво сърце

14 юли 2023, 09:06 часа

Здравето на сърцето е в пряка зависимост от диетата ни. В нея задължително трябва да присъстват определени храни. Американски учени разкриха какво е перфектното седмично меню за здраво сърце.

Изследователите са анализирани данните на 245 000 души от 80 страни. Те са установили какво точно трябва да се добави към обичайното меню, за да се избегнат здравословни проблеми.

Перфектно седмично меню за здраво сърце

Всяко хранене трябва да включва плодове или зеленчуци. Трябва да се има предвид, че нарът, бананите, тиквата, лукът, райската ябълка и чушките са по-полезни за сърцето. Няма да е излишно да включите домати в диетата.

Лекар: Това е най-добрата ядка за сърцето, яжте по 50 гр дневно от нея

Необходимо е да консумирате и мляко. Продуктите с него съдържат много калций, спасяват от ангина пекторис и хипертония.

Освен мляко, менюто трябва да включва и ядки, но е важно да не се прекалява, тъй като последният продукт е висококалоричен. Орехите, бадемите, лешниците и шамфъстъкът подобряват кръвното налягане, влияят положително върху нивата на холестерола.

Учените отбелязват, че три или четири пъти трябва да ядете бобови растения и два пъти седмично - риба. Съответните констатации са публикувани в изданието The Health Site.

Тази зърнена храна е най-вредна за сърцето и кръвоносните съдове на възрастните хора

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес