Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това е най-добрият чай, който трябва да пиете сутрин

21 септември 2024, 14:29 часа

Ако обичате да започвате сутринта си с чай, по-добре изберете чай от джинджифил. Тази напитка има изключителни лечебни свойства и има положителен ефект върху тялото. Но пиенето му сутрин има най-големи ползи за здравето. Затова винаги трябва да го пиете точно в началото на деня, препоръчва изданието The Health Site.

Ползи от пиенето на чай от джинджифил сутрин 

Ако често имате стомашни неразположения, чаша чай от джинджифил може да бъде точно средството, от което се нуждаете. Джинджифилът действа успокояващо на стомаха. Също така помага за облекчаване на сутрешното гадене. Използва се, за да се ободрите малко и да започнете деня си с енергията, от която се нуждаете.

Джинджифилът не само успокоява стомаха, но и има положителен ефект върху нервите. Една чаша чай от джинджифил ще ви помогне да се успокоите и да започнете деня си без стрес. Проучване от 2017 г. показа, че джинджифилът дори помага за понижаване на кръвното налягане.

Учени: Този чай подобрява съня на възрастните хора

Ако често боледувате, пиенето на чай от джинджифил сутрин определено ще ви помогне. Изследвания от последните години показват, че подобна напитка укрепва имунната система, прави организма по-устойчив на инфекции, настинки и грип, допълва изданието.

Джинджифилът има и противовъзпалителни свойства. По-специално, той съдържа гингерол, фитонутриент, който има противовъзпалителен ефект. Освен това, като пиете чай от джинджифил, вие получавате много витамини, минерали, аминокиселини, които помагат за поддържане на здравословно кръвообращение. В резултат на това до различните клетки на тялото се доставя достатъчно кислород, което създава здрав микробиом.

Джинджифилът съдържа редица хранителни вещества, включително витамини и минерали, които подпомагат поддържането на имунната система. Яденето на джинджифил намалява продължителността на заболяването и помага за предпазване от сезонни заболявания. 

Въпреки че джинджифилът има остър вкус, той е полезен за стомашно-чревния тракт, тъй като има успокояващи свойства и намалява възпалението. В допълнение, това растение може да намали симптомите на стомашно-чревни разстройства. 

Джинджифилът съдържа антиоксиданти, които предпазват клетките от увреждане, причинено от свободните радикали. Антиоксидантните свойства на корена от джинджифил намаляват риска от сърдечни заболявания, рак и др. 

Джинджифилът също ще помогне за намаляване на възпалението в тялото. Поради това ще бъде много полезен за хора, страдащи от възпалителни заболявания, като артрит. 

Джинджифилът спомага за подобряване на кръвообращението и съответно има положителен ефект върху когнитивните функции на мозъка, сърдечната функция и намалява чувството на умора, като блахгодарение на него се подобрява снабдяването на мускулите и тъканите с кислород и хранителни вещества.

Учени: Тези храни НЕ трябва да се консумират с чай или кафе

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес