Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Топ 6 на продуктите, които укрепват имунитета

22 ноември 2021, 07:45 часа

За да укрепите имунната си система през есента и зимата, трябва да добавите здравословни храни към ежедневната си диета.

Ето и топ 6 на храните, които укрепват имунитета и повишават устойчивостта на тялото към вируси и инфекции.

1. Масло от черен кимион

От древността маслото от черен кимион е признато като лек за всички болести. То може да се използва като допълнително средство при лечение на вирусни инфекции.

2. Слънчогледов лецитин

За да ункционира правилно имунната ни система, токсините от тялото ни трябва да се елиминират постоянно. Тази функция изпълнява именно нашият черен дроб. Но ако той е задръстен от токсини, тогава изхвърлянето им от тялото става все по-трудно.

Слънчогледовият лецитин е най-ефективното средство за възстановяване и поддържане на черния дроб.

3. Масли гхи

Този продукт оптимизира дейността на всички органи и системи в тялото. Той е идеален източник на мазнини през зимата.

Адекватният прием на мазнини гарантира хормонален баланс и силна нервна система.

4. Масло от тиквени семки

То стимулира жлъчната секреция. Помага при алергии, дерматити, простатит, белодробни заболявания и стимулира растежа на косата. И освен това е много вкусно.

5. Масло от черен дроб на треска

То е източник на Омега-3, естествен витамин D и А, които са от същественото значение за правилната функция на имунната система.

6. Английска сол

Английската сол насища тялото с есенциален магнезий и сяра, премахва токсините. Може да се използва за вани, тъй като веществата, съдържащи се в нея, се усвояват и през кожата. 

Но ако искате да я приемате вътрешно, задължително се консултирайте преди това с лекар. Английската сол има очистващ и слабителен ефект. В никакъв случай не прекалявайте с нея.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес