Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тялото ни дава знаци, че трябва да обърнем внимание на здравето си

11 февруари 2021, 08:51 часа

Заради живота, който водим, тялото ни може да стане жертва на много токсини. Обездвижването, лошото хранене, стоенето пред компютъра, употребата на алкохол и цигари могат да доведат до натрупване на много отровни вещества в организма ни. Те пък започват да атакуват нашето здраве и в резултат на това започваме да страдаме от липса на тонус, понижен имунитет и куп заболявания.

Как тялото ни дава знаци, че токсините са ни обсадили? Ето няколко често срещани признака:

- Повтарящо се главоболие или гадене;

- Отпадналост, тъмни кръгове под очите, подпухналост;

- Безсъние, раздразнение, честа смяна на настроенията;

- Обилно потене, придружено от лош мирис;

- Лош дъх и напукани устни, кървене на венците;

- Силна и много неприятна миризма на урината ни;

- Поява на акне, лющеща се кожа и други кожни проблеми;

- Разстроен стомах или пък забавен метаболизъм;

- Рязко покачване на килограми и образуване на целулит.

Това са знаци, чрез които тялото ни казва, че трябва да обърнем внимание на здравето си. Как най-бързо и лесно да се отървем от токсините?

Наложете си да поемате много течности всеки ден. Минимумът е 2 литра вода. Приемайте чай от джинджифил с мед и лимон – мощна комбинация за пречистване от токсините.

Яжте много зелени подправки като копър, магданоз, зелен лук, както и зелени ябълки. Те също действат отлично в борбата с токсините. Освен това освежават дъха и премахват лошата телесна миризма. Същото важи и за киселото мляко, което също е полезно за храносмилателната система и цялото тяло.

Старайте се да се движите много и на ден да правите по минимум 6000 крачки. Правете йога и гимнастика. Ходете на сауна и парна баня. Обилното потене ще допринесе да изкарате токсините от тялото си.

Водете активен и здравословен начин на живот. Това е ключът към добрият тонус, крепкото здраве и самочувствието. Само така ще можете да се предпазите от отровите.

Ако все пак изброените средства за борба с токсините не дават резултат при вас, ви съветваме да се обърнете и към лекар. Консултацията със специалист винаги може да ви е от полза. Понякога гореизброените симптоми могат да подсказват за хормонални проблеми или нарушения от друг характер. Важното е да бъдете активни и да реагирате бързо при наличие на смущения в организма ви. 

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес