Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези 2 напитки пречистват червата и премахват подуването на корема

02 януари 2023, 19:48 часа

Доброто здраве на червата е важно за цялостното здраве и правилния метаболизъм. Когато те функционират правилно, се насърчава разграждането на мазнините.

Поради тази причина се препоръчва да включите две здравословни напитки в диетата си. Здравният треньор Джоана Уен назова две от най-добрите напитки за червата и разказа за ползите от тях.

Матча 

Матча е вид зелен чай, приготвен от фино смлени чаени листа. Той е богат на антиоксиданти, които защитават тялото от свободните радикали и други вредни вещества, действат благоприятно на храносмилането и намаляват изпъкналостта на корема, правейки го плосък.

Учени: Това е най-полезната ядка за стомаха и червата

Д-р Уен отбелязва, че катехините в матча имат положителен ефект върху храносмилателната система, като намаляват възпалението и инхибират растежа на вредните бактерии.

Чай от джинджифил

Чаят от джинджифил е друга напитка, известна със своите ползи за храносмилането и за здравето като цяло. Джинджифилът се използва в традиционната медицина от векове за лечение на различни проблеми, като храносмилателните проблеми са само малка част от заболяванията, при които може да помогне.

Според експерта активната съставка в джинджифила, гингерол, има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства и облекчава запека.

Този евтин зеленчук пречиства червата и намалява холестерола

Важно: Статията не е заместител на балансираното хранене и на консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес