Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Природни средства: Облекчаване на киселини и рефлукс

05 септември 2024, 19:25 часа

Стомашен рефлукс и киселини се появяват, когато киселината от стомаха достигне гърлото ви. Това може да причини усещане за парене и дразнене в хранопровода. Когато това се случи, може да изпитате усещане за парене в гърдите или гърлото. Това е известно като киселини.

Още: Природни средства: Прах от дива роза за облекчаване на ревматизма

Резултати от американското научно изследване

Има научни доказателства, че храни, богати на аскорбинова киселина, като лимонов сок, помагат за предпазване на стомаха от определени тумори и други увреждания. Тези открития са особено ценни за хора, страдащи от пептична язва.

Как да използваме вода с лимон срещу киселини и рефлукс

Въпреки че лимоновият сок е доста кисел, малки количества, смесени с вода, успяват да имат алкализиращ ефект. Това помага за неутрализиране на киселината в стомаха ви.

Ако решите да опитате това лечение у дома, трябва да смесите една супена лъжица пресен лимонов сок с 250 милилитра вода. Изпийте около 20 минути преди хранене, за да предотвратите симптоми, които могат да бъдат предизвикани от храната. Пийте тази смес през сламка, ако е възможно. Това може да попречи на киселината да влезе в контакт със зъбите ви, тъй като може да причини ерозия на зъбния емайл.

Никога не трябва да пиете лимонов сок директно поради неговата концентрирана киселинност. Лимоновият сок трябва да се разрежда с вода, за да има ефект. Можете да използвате горното лекарство за период от 3-4 седмици и да го повтаряте винаги, когато в тялото ви се появят киселини и рефлукс.

Какво трябва да имате предвид

Ако искате да опитате това естествено лекарство у дома, не забравяйте да смесите добре лимоновия сок с правилното количество вода. Добавете не повече от една супена лъжица лимонов сок.

Можете да опитате първо да пиете по-малко количество, за да определите какъв ефект може да има върху храносмилането ви. В този случай изпийте само половината от посоченото по-горе количество. Ако нямате проблеми с киселинността, опитайте с цялото количество. Ако симптомите на киселини и рефлукс продължават, трябва да говорите с Вашия лекар. Той може да ви помогнат да създадете най-добрия план за лечение за вас.

Още: 7-дневната диета, която помага за справяне с инсулиновата резистентност

Информацията в тази статия има за цел да допълни, а не да замени съветите от вашия лекар и не е предназначена да покрие всички възможни употреби, предпазни мерки, взаимодействия или нежелани ефекти. Тази информация може да не отговаря на вашето специфично здравословно състояние. Ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес