Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НЯМА да повярвате защо е толкова полезно да консумирате замразена лимонова кора

21 октомври 2021, 14:41 часа

Лимоните са едни от най-полезните цитруси с високо съдържание на витамин Ц. Кората на тези плодове е много ценна и затова е препоръчително да я консумираме, ако искаме да поднасяме на организма си редица полезни вещества.

Защо обаче е препоръчително да похапваме кората на лимоните, след като тя бива замразена, предстои да разберете от днешната статия. Сигурни сме, че ще останете изненадани като научите каква е причината.

Защо да ядем замразена кора от лимони

Факт е, че лимоновата кора е с богато съдържание на микроелементи, но не всеки обича да я похапва твърда и леко нагарчаща.

Ето какви са ползите от лимоновата вода

Когато обаче замразим обелката на цитрусите, тя става мека и много по-приятна за ядене. Това е причината да я замразяваме преди да я консумираме.

Ето и как да съхранявате лимонова кора за дълго време:

Набавете си дузина лимони и ги почистете добре под течаща вода. За да сте сигурни, че сте дезинфекцирали повърхността им, третирайте ги с ябълков оцет за няколко минути. След това ги пъхнете във фризера.

След няколко часа извадете плодовете и настържете кората им. Можете да я консумирате на момента или да я съхранявате във формички за лед и винаги, щом искате да се подсилите, да знаете, че можете да разчитате на нея.

Давайте на организма си онова, от което той се нуждае, за да сте здрави и щастливи!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес